Składniki na 2 porcje :
Tapioka
1 miarka tapioki ( miarka o poj.180 ml)
2 i 1/2 miarki mleka roślinnego kokosowego
Tapiokę wymieszać z mlekiem i gotować na wolnym ogniu do miękkości ( będzie przezroczysta).
Czekoladowy krem:
1/2 szklanki płatków owsianych namoczyć w 180 ml mleka roślinnego kokosowego (ja przyspieszyłam i wstawiłam do mikrofalówki na 2 minuty)
1 banan (użyłam mrożony)
3 daktyle, pokrojone na kawałki
1 łyżeczka kakao (bez cukru)
1/2 szklanki mleka roślinnego kokosowego
Wszystkie składniki dokładnie zblendować do uzyskania jednolitego kremu.
Do podania:
Wg upodobań. Ja użyłam kiwi, borówki, maliny, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe i 1/2 łyżeczki startej gorzkiej czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz