środa, 16 stycznia 2019

Bułki serowe z wiśniami i kokosem






Składniki:
150g serka wiejskiego (bez płynu)
1 jajko 
15g mąki kokosowej
20 g kaszy manny 
Kilka kropli aromatu kokosowego ( bez cukru)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 
Szczypta soli
wiśnie lub inne owoce, dżem
wiórki kokosowe
odrobina roztopionej gorzkiej czekolady
Wykonanie:
ser rozgniatamy widelcem, a następnie ucieramy z jajkiem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy,odstawiamy na chwilę.
Nakładamy porcje mieszanki na papier do pieczenia ( ja użyłam łyżkę do lodów, żeby uzyskać tę samą wielkość) i robimy lekkie wgłębienie, które posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzch układamy wiśnie.
Piekłam 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić posypać wiórkami i polać czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz