Uwielbiam śniadania z tego bloga, ale często nie mogę skorzystać bo zwyczajnie nie mam odpowiednich składników :) Ten przepis nie był aż tak wygórowany więc pozwoliłam sobie z niego skorzystać.
Oryginalny przepis na blogu szafaRysia
Składniki:
Przepis (porcja jak na zdjęciu)
35g. płatków jaglanych
5g. suszonych daktyli (pokroić)
Zalewamy ciepłą wodą do wysokości płatków i odstawić na jakieś 10min ( ja zapomniałam i pominęłam, odstawiłam na 10 minut gotową mieszankę).
35g. płatków jaglanych
5g. suszonych daktyli (pokroić)
Zalewamy ciepłą wodą do wysokości płatków i odstawić na jakieś 10min ( ja zapomniałam i pominęłam, odstawiłam na 10 minut gotową mieszankę).
1 jajko L
50g. jogurtu naturalnego typu greckiego 0%
1/2 łyżeczki cynamonu
Kilka kropli flavdropsa o smaku masła orzechowego i czekolady ( ja użyłam słony karmel)
Garstka orzechów ziemnych (pokroić) - u mnie 5g (użyłam orzechy włoskie)
70g. truskawek (pokroić)
40g. czereśni
15g. borówka
50g. jogurtu naturalnego typu greckiego 0%
1/2 łyżeczki cynamonu
Kilka kropli flavdropsa o smaku masła orzechowego i czekolady ( ja użyłam słony karmel)
Garstka orzechów ziemnych (pokroić) - u mnie 5g (użyłam orzechy włoskie)
70g. truskawek (pokroić)
40g. czereśni
15g. borówka
Ja dodałam truskawki, maliny i borówki. Łącznie 120 g owoców
Wykonanie:
Jajko roztrzepujemy widelcem, dodajemy jogurt, flavdropsa, cynamon, orzechy oraz płatki i dokładnie mieszamy. Dodajemy owoce i ponownie mieszamy.
Przekładamy do naczynka wysmarowanego olejem kokosowym i pieczemy w 180 °C przez ok. 30min. (piekłam bez termoobiegu) ( piekłam z termoobiegiem)
Przekładamy do naczynka wysmarowanego olejem kokosowym i pieczemy w 180 °C przez ok. 30min. (piekłam bez termoobiegu) ( piekłam z termoobiegiem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz