Składniki na naleśniki (4-5 sztuk)
60 g zmielonych płatków owsianych
120 ml mleka migdałowego ( bez cukru)
2 małe jajka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka kakao
Wykonanie:
Mieszamy dokładnie składniki, możemy użyć mikser.
Smażymy na patelni teflonowej lub używamy małą ilość "frylight"
Farsz:
około 100 g białego chudego sera
1 łyżka słodzidła( ja używam stewię)
kilka malin i jagód
Do dekoracji zmiksowane maliny, sos balsamiczny, mięta.
Ser mieszamy ze stewią i jogurtem do uzyskanej konsystencji.
Smarujemy naleśniki serem i rozkładamy na nim owoce. Zwijamy w rulon.
Podajemy wg upodobań. Ja pokroiłam ukośnie i podałam z małą ilością zmiksowanych malin i sosem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz