Składniki:
1 duży banan ( 1/4 odłożyć do dekoracji,pokroić w plasterki)
30 g płatków owsianych
5 g otrębów pszennych
1 jajko
50 ml mleka migdałowego bez cukru
1 łyżeczka kakao do posypania
listki melisy
1 łyżka budyniu
Wykonanie:
Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Składniki ( z wyjątkiem kakao i melisy) umieścić w kielichu blendera. Zmiksować .
Ja użyłam patelnie do gotowania jajek w koszulkach.
Napełniłam 1/2 miseczek mieszanką płatków, na to nałożyłam po 1 łyżeczce budyniu i znowu nałożyłam mieszankę płatków tak, żeby pokryła budyń. Gotowałam na parze ok 12-15 minut.
Po "ugotowaniu" wyjąć miseczki z wody, delikatnie podważyć owsiankę nożem i wyjąć na talerz.
Posypać kakao, podać z odłożonymi plasterkami banana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz