Podaję oryginał przepisu, który jest tutaj SzafaRysia, ponieważ rozpędziłam się i nie trzymałam się kolejności wykonania i zmieniłam kilka składników. Moja jaglanka była nadal puszysta, ale gdybym użyła i ubiła same białka z pewnością byłaby bardziej puszysta.
35g. płatków jaglanych
140g jogurtu greckiego 0 % tłuszczu
10g suszonego ananasa (użyłam małe drobne kawałki)
5g wiorków kokosowych
Kilka kropli słodzonego aromatu kokosowego ) kal
15g skrobi kukurydzianej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 mały dojrzały banan (waga po obraniu 90 g- pokroić w kostkę)
2 małe jajka 80-90g łącznie
140g jogurtu greckiego 0 % tłuszczu
10g suszonego ananasa (użyłam małe drobne kawałki)
5g wiorków kokosowych
Kilka kropli słodzonego aromatu kokosowego ) kal
15g skrobi kukurydzianej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 mały dojrzały banan (waga po obraniu 90 g- pokroić w kostkę)
2 małe jajka 80-90g łącznie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Przekładamy do naczynka (wysmarowanego olejem kokosowym), pieczemy w 190 °C przez ok. 30min. Piekłam z termoobiegiem
Przekładamy do naczynka (wysmarowanego olejem kokosowym), pieczemy w 190 °C przez ok. 30min. Piekłam z termoobiegiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz