40g płatków owsianych
9 g rodzynek
Zalać ciepłą wodą i odstawić na ok. 10min.
9 g rodzynek
Zalać ciepłą wodą i odstawić na ok. 10min.
1 bardzo dojrzały banan (waga po obraniu 90.)
50 g puree z pieczonej dyni piżmowej
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
1 płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej
Kilka kropli aromatu słony karmel
10g masła orzechowego (z kawałkami orzechów)
Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy puree z dyni, jajko, aromat, cynamon i dokładnie mieszamy. Dodajemy płatki oraz pozostałe składniki i ponownie mieszamy.
Do naczynka przekładamy masę.
50 g puree z pieczonej dyni piżmowej
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
1 płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej
Kilka kropli aromatu słony karmel
10g masła orzechowego (z kawałkami orzechów)
Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy puree z dyni, jajko, aromat, cynamon i dokładnie mieszamy. Dodajemy płatki oraz pozostałe składniki i ponownie mieszamy.
Do naczynka przekładamy masę.
Piekłam w 180 °C 25 minut. Posypac cynamonem i dodac ulubione owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz