środa, 6 grudnia 2017

Chrupiaca polenta z quorn i serem kozim



Składniki:
30 g polenty
120 g wody

Zagotować wodę, dodać polentę i gotować ok 2 minut. Wyłożyć do płaskiego naczynia i wyrównać powierzchnię. Odłożyć, aż całkowicie ostygnie. Następnie podsmażyć do momentu uzyskania złotego koloru.

Ok 100g quorn typu mięso mielone
15 g koncentratu pomidorowego
1/4 cebuli pokrojonej w kostkę
kilka listków świeżej szałwii pokrojonej
ząbek czosnku pokrojony,sól, czarny pieprz
2 małe pieczarki pokrojone w plastry

Quorn podsmażyć na patelni z cebulą, pieczarkami i czosnkiem. Dodać koncentrat pomidorowy, podlać trochę wodą. Dusić do miękkości. Na koniec dodać szałwię, sól i pieprz.

Do podania:
30 g sera koziego twardego, 30 g suszonych pomidorów odsączonych z oleju.

Wszystkie składniki ułożyć na chrupiącej polencie.

Całość 6 sp

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz