CIASTO:
2 jaja
200 g drobnego cukru trzcinowego lub białego
150 ml oleju roślinnego
200 g drobno startej marchewki
50 g wiórków kokosowych
200 g mąki
po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Ubic jajka z cukrem,dodac olej,wymieszac. Dodac marchew, na koncu make wymieszana z proszkiem i soda.
Pieklam 40 min w 150 stopniach. Tortownica 21 cm
Krem:
250 g serka mascarpone wymieszac z 300 ml ubitej kremowki, dodac 2 lyzki limoncello.
Wystudzone ciasto przekroic na 2 czesci. Jeden krazek przelozyc do tortownicy. Posmarowac kremem, przykryc drugim krazkiem.
Zielona polewa
Budyn smietankowy ugotowac w 500 ml soku pomaranczowego, dodac galatetke w proszku, wymieszac z cieplym budyniem. Wylac ciepla polewe na ciasto. Dobrze schlodzic.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz