.
Dzisiaj rano Facebook przypomniał mi, że rok temu piekłam szpinakowe magdalenki. Postanowiłam powtórzyć je, ale doszłam do wniosku, że w postaci pączków tez będą dobre :)
Składniki:
30g szpinaku świeżego
1 bardzo dojrzały banan-waga po obraniu 100
1 bardzo dojrzały banan-waga po obraniu 100
1 jajko L
Kilka kropli soku z cytryny
30 g płatków owsianych
10 g mąki kokosowej ( zblendowałam wiórki kokosowe)
kilka kropli aromatu cytrynowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kilka kropli soku z cytryny
30 g płatków owsianych
10 g mąki kokosowej ( zblendowałam wiórki kokosowe)
kilka kropli aromatu cytrynowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Szpinak, banana i jajko blendujemy na gładko. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem proszku do pieczenia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na jakieś 10min. Po tym dodajemy proszek, mieszamy i przekładamy do foremek (wysmarowanych tłuszczem ).
Pieczemy w 180 °C przez ok 25-30 minut.
Pieczemy w 180 °C przez ok 25-30 minut.
Gotowe i lekko wystudzone polałam jogurtem greckim wymieszanym z aromatem kokosowym i posypałam gorzką czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz