Składniki:
1 kromka ulubionego chleba, najlepiej podpieczony
1 jajko
4-5 pieczarek pokrojonych
kilka szparagów
swieża pietruszka lub kolendra
tymianek(ja użyłam mrożony)
sol,pieprz
2-3 lyżki jogurtu greckiego )% tłuszczu
fry light do smażenia
Wykonanie:
Chleb podpiekamy w tosterze lub podsmażamy na patelni ( nie jest to konieczne). W miedzy czasie przygotowujemy jajko i szparagi.. Ja wkładam jajko do folii kuchennej i gotuje "na oko" ok 2-3 minuty. Wyciągamy z wody i delikatnie ściągamy fol
Pieczarki pokrojone w paski dusimy na fry light do miekkości. Dodajemy 2 łyżki jogurtu, sol, pieprz, pokrojoną pietruszkę lub kolendrę i mieszamy. Nie gotujemy długo tylko do połączenia składników.
Szparagi- odcinam twarde końce i podsmażam na suchej patelni.
Kładziemy chleb na talerzu, układamy szparagi, następnie pieczarki i jajko. Kładziemy obok łyżkę jogurtu. Całość posypujemy pietruszką lub kolendrą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
To jest to co lubię ale musiałby mi ktoś przygotować bo jestem zbyt leniwa.wizualnie piękne ☺
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń