środa, 3 stycznia 2018

Mini babeczki jajeczne




Składniki:
2 rozkłócone jajka
1 łyżka jogurtu greckiego ) 5
1 łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
1 łyżeczka drobno pokrojonego selera naciowego
kilka listkow kolendry
2 łyżki mrożonego groszku
9 g sera stilton

na "krem"
100 g jogurtu greckiego 0%
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 
1/2 łyżeczki suszonych pomidorow ( wiórki)

Wykonanie:

Do foremek papierowych włożyc przygotowane warzywa, posypać serem pieprzem i zalać mieszanką jajeczną.
Ja piekłam w maszynce do mini babeczek ok 15 minut.

Połowę jogurtu wymieszać z koncentratem pomidorowym i suszonymi pomidorami. Przełożyc do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki. Ja użyłam Wilton 2 D

1 komentarz: