"Pasztet" z jajek
8 porcji - 1 porcja 2 sp
9 ugotowanych na twardo jajek
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostke
50 g mrozonego groszku
2 lyzki bułki tartej
1 surowe jajko
50 g startego żółtego sera (light)
2 lyzki majonezu light
1 lyzka musztardy
sól, pieprz, galka muszkatolowa
Jajka obrac i pokroic w drobna kostke. Wymieszac dokladnie z pozostalymi skladnikami.
Blaszke wylozyc papierem do pieczenia. Nalozyc mase jajeczna, dobrze wyrownac.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut lub czasu, az pasztet nabierze brazowego koloru.
Kroic kiedy calkiem wystygnie. Najlepiej wlozyc do lodowki na cala noc.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut lub czasu, az pasztet nabierze brazowego koloru.
Kroic kiedy calkiem wystygnie. Najlepiej wlozyc do lodowki na cala noc.
Jest smaczny.robiłam bez groszku.
OdpowiedzUsuńSadze, ze on wszystko przyjmie do siebie. Mozna improwizowac ;)
Usuń