środa, 29 listopada 2017

"Pasztet" z jajek





"Pasztet" z jajek
8 porcji - 1 porcja 2 sp

9 ugotowanych na twardo jajek
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostke
50 g mrozonego groszku
2 lyzki bułki tartej
1 surowe jajko
50 g startego żółtego sera (light)
2 lyzki majonezu light
1 lyzka musztardy
sól, pieprz, galka muszkatolowa
Jajka obrac i pokroic w drobna kostke. Wymieszac dokladnie z pozostalymi skladnikami.
Blaszke wylozyc papierem do pieczenia. Nalozyc mase jajeczna, dobrze wyrownac.
Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut lub czasu, az pasztet nabierze brazowego koloru.
Kroic kiedy calkiem wystygnie. Najlepiej wlozyc do lodowki na cala noc.

2 komentarze:

  1. Jest smaczny.robiłam bez groszku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sadze, ze on wszystko przyjmie do siebie. Mozna improwizowac ;)

      Usuń